Кисела супа от тиквички

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кисела супа от тиквички
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна супа от тиквички - опитайте я, след което споделете впечатленията си с нас"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 бр.
  • целина - 1/2 корен, по - малък
  • целина - 1 бр. стъблото
  • червен пипер - 1 бр. пресен
  • лук - 1 глава
  • бульон - 2 бр. кубче зеленчуков или месен
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • морска сол - според нуждите
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - на вкус сладък
  • лют червен пипер - на вкус
  • магданоз - ситно нарязан
  • лимонов сок - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Тиквичките се измиват, отстраняват се краищата, а останалата част се нарязва на кубчета.

Измийте, почистете и нарежете морковите, магданоза и червения пипер на кубчета. Обелете целина и я нарежете на ситно.

Загрейте зехтина на умерен огън в подходящ тиган.

Запържете лука за няколко минути, добавете зеленчуците, целината и чушките и продължете да пържите още няколко минути.

Налейте вода (4-5 чаши), добавете кубчета бульон супа и всички изброени подправки, оставете да заври, намалете температурата и варете за 15 минути. Добавете тиквички, изчакайте да заври отново и варете за около 10 минути.

През това време в специална купа разбийте заквасената сметана и жълтъците и ги разредете с няколко лъжици течност от супата.

Когато тиквичките омекнат, махнете тигана от котлона, разбъркайте приготвената супа от тиквички, поръсете с магданоз, покрийте и оставете за 10 минути.

Поръсете супата от тиквички с лимонов сок и сервирайте, докато е топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: