Шам фунийки

Ivana MirkovićIvana Mirković
Чирак
2310112
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Шам фунийки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
115 мин.
Порции
20
"Сладки хрупкави шам фунийки - наистина е трудно да им устоите"

Необходими Продукти

  • мляко - 500 мл
  • жълтъци - 5 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 850 г
  • За намазване
  • маргарин - 150 г
  • За фил
  • белтъци - 5 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 300 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от мляко, олио, жълтъци и брашно.

Разделете тестото на две части. Разточете всяка част с точилка, намажете с маргарин и сгънете от всяка страна.

Оставете да престои 30 минути.

Разстелете тестото с точилка възможно най-тънко и нарежете на ленти с ширина 1 см. Навийте лентите върху ролковите форми.

Подредете ги върху хартия за печене и печете на 180 °C за 10 минути.

Смесете захарта с водата. Разбийте белтъците със солта и бавно добавете захарната вода на тънка струя, като биете през цялото време с миксер. Поставете плънката да се охлади.

Сложете пълнежа в торба и напълнете лесните фунийки.

Шам фунийките са идеални за партита ипразненства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: