Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Пикантна баница със сирене

Пикантна баница със сирене

00000000000000
Чирак
11272
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пикантна баница със сирене
Снимка: Анонимен
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Старата рецепта на прабаба ми за пикантна баница! Можем да я сервираме като топло предястие, за закуска или с мезета за вечеря или обяд."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г (по - тънки)
  • кисело мляко - 500 мл.
  • слънчогледово масло - 300 мл.
  • сирене - 500 г, прясно, краве
  • чесън - 8 скилидки
  • заквасена сметана - 300 мл.
  • яйца - 5 бр.
  • червен пипер - лют, на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - 100 мл. вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите за баница на четири групи по три кори.

Вземете 300 мл кисело мляко, 100 мл заквасена сметана, 3 яйца, 200 мл олио, 4 скилидки чесън и чаена лъжичка лют пипер, разбийте добре, докато получите пълнежа, за да покрие кората.

Поставете първата кора върху покривката, след това я намажете с приготвения пълнеж, добавете втората кора и я покрийте също. Добавяме третата кора и слагаме равномерно разпределено осолено краве сирене. Сега увийте кората на руло и поставете в намазнена тава за печене. Повторете тази процедура с всичките четири групи кора.

Когато сме сгънали баницата и сме я поставили върху лист за печене, я нарязваме на желаните парчета и върху всяко парче слагаме по малко маргарин или масло.

Готовата баница със сирене сложете във фурната на 250 градуса за около 30 минути, след това я извадете и изсипете заливката, която се прави от 200 мл кисело мляко, 2 яйца, 300 мл заквасена сметана, малко сол, 100 мл олио, 4 скилидки настърган чесън и 100 мл гореща вода.

Разбърквате всичко добре, за да се смеси и след това изсипете върху чесновата баница и я върнете във фурната да се пече още 10 минути.

Осмелете се и вие да опитате пикантната баница със сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: