Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния с пилешки гърди в Делимано 18 в 1

Яхния с пилешки гърди в Делимано 18 в 1

Яхния с пилешки гърди в Делимано 18 в 1
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • пресен лук - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • бульон - 500 мл
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • магданоз
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За първи път готвя в този уред, затова избрах нещо бързо и лесно.

Нарежете почистен лук на ситно, обелен морков нарежете на полумесеци, пилешки гърди нарежете на хапки и поръсете с малко сол и черен пипер.

В тенджерата на мултикукъра сложете олио и нарязаните зеленчуци.

Избира се от менюто програма Custom - това е свободна програма. Задава се времето за 40 минути, избирате температурата да е 160°C.

Затваря се капакът и натискате страт. Когато загрее, се чува сигнал и задушвате за 4-5 минути, като се разбърква с подходяща лъжица или силиконова шпатулка, уредът не е херметик.

Отваря се по всяка време и се наблюдава, когато зеленчукът омекне, прибавяте пилешките гърди, разбърквате яхнията с пиле, затваряте капака и готвите, докато побелее месото.

Сипвате червен пипер, наливате топла вода с разтворен бульон и подправки.

Готви се до готовност на месото, за 40 минути е готово. Натиснете Отказ и това е, изключете от контакта.

Сервирайте пилешката гозба топла, поръсена с магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: