Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Пилешка супа с карфиол и броколи

Пилешка супа с карфиол и броколи

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилешка супа с карфиол и броколи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вкусна супа с карфиол и броколи е нещо, което не отказваме, нали?"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • вегета - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1, 5 л
  • пилешко месо - 500 г гърди
  • броколи - 100 г
  • карфиол - 100 г
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешка супа с карфиол и броколи е вкусна и полезна.

Лукът се нарязва на малки кубчета и се задушава в олиото. Добавете настъргания морков и оставете да къкри за няколко минути, докато омекне.

Добавете месото, запържете го, поръсете го и добавете една супена лъжица брашно, разбъркайте и след това добавете топла вода. Нарежете броколите и карфиол, и ги добавете в тенджерата.

Когато заври пилешката супа, добавете подправките и листата от магданоза и оставете да се готви за около час.

Когато се свари, свалете от котлона.

Отделно разбийте жълтъците със заквасена сметана, налейте малко бульон от супичката, разбъркайте и върнете в тенджерата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: