Телешко в терияки стил

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Телешко в терияки стил
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Телешко в терияки стил - ако обичате да хапвате различни неща, това ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 250 г
  • джинджифил - 1 пръст корен
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 100 мл
  • оцет - 1 с.л. светъл
  • ориз басмати - 1 ч.ч. за гарнитура
  • черен пипер
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало.

Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда, ябълковия оцет, черен пипер.

След като медът се разтопи и ароматите се смесят, отстраняваме от котлона.

Поставяме месото в още топлата марината и оставяме за поне 2 часа.

В дълбок тиган тип уок, който сме загрели добре, приготвяме телешкото заедно с останалата в съда марината.

Поднасяме телешко в терияки стил със салата върху канапе от сварен басмати ориз и поръсваме със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: