Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Удон нудли с тофу

Удон нудли с тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Удон нудли с тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Нудлите се разпределят в чинии и отгоре се слага готовото тофу със соса - и това е всичко за една много, много вкусна вечеря"

Необходими Продукти

  • удон нудли - 1 пакет
  • тофу - 200 г или пилешко месо
  • олио
  • Сос
  • соев сос - 8 с.л. (по възможност 3 с.л. тъмен + 5 с.л. светъл)
  • захар - 4 ч.л.
  • оризов оцет - 3 с.л.
  • сусамово олио - 4 с.л.
  • царевично нишесте - 4 с.л.
  • вода - 12 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • чили паста - 2 ч.л. корейска паста Гочуджанг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нудлите се приготвят според инструкциите на опаковката. Заделя се ½ ч.ч. от водата.

Тофуто се нарязва на кубчета. Запържва се в олио от всяка страна.

Ако се използва пилешко месо, отново се нарязва на хапки и се запържва в олио до готовност на месото.

Приготвя се сосът и се разбърква до хомогенност.

Когато тофуто вече има лек загар, се изсипва сосът, като се намалява котлонът. Разбърква се още за кратко, докато се сгъсти сосът. Налива се малко от заделената вода и се разбърква още за кратко.

Нудлите се разпределят в чинии и отгоре се слага готовото тофу със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: