Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Японска салата Харусаме

Японска салата Харусаме

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Японска салата Харусаме
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"А, вие хапвали ли сте японска салата Харусаме? - Вече може да опитате"

Необходими Продукти

  • оризово фиде - 1 пакетче
  • моркови - 1 или 2 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • водорасли - 1/3 ч.ч. уакаме
  • оризов оцет - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 6 с.л.
  • захар - 1.5 с.л.
  • сусамово олио - 2 - 3 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • чесън - на гранули
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и краставицата се нарязват на жулиени.

Водораслите уакаме се слагат във вода, да се накиснат.

Оризовото фиде се слага заедно с морковите във вряща вода и се вари около 5 минути.

През това време краставиците се посоляват и се оставят да се отдели повечето вода.

Приготвя се дресингът в купа, като се смесват оризовият оцет, соевият сос, захарта, сусамовото олио и чесън на вкус.

Когато оризовото фиде е готово, се отцежда и изплаква със студена вода.

По желание може да се сложи в ледена вода за няколко минути да се охлади изцяло.

Водораслите се отцеждат и ако са големи, се нарязват на едро и се прибавят към дресинга.

Отцеждат се и краставиците, по желание се и изплакват и се добавят и те към купата.

Охладеното фиде с морковите се добавя в купата. Поръсва се малко черен пипер и се разбърква добре японска салата Харусаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: