Начин на приготвяне
Морковите и краставицата се нарязват на жулиени.
Водораслите уакаме се слагат във вода, да се накиснат.
Оризовото фиде се слага заедно с морковите във вряща вода и се вари около 5 минути.
През това време краставиците се посоляват и се оставят да се отдели повечето вода.
Приготвя се дресингът в купа, като се смесват оризовият оцет, соевият сос, захарта, сусамовото олио и чесън на вкус.
Когато оризовото фиде е готово, се отцежда и изплаква със студена вода.
По желание може да се сложи в ледена вода за няколко минути да се охлади изцяло.
Водораслите се отцеждат и ако са големи, се нарязват на едро и се прибавят към дресинга.
Отцеждат се и краставиците, по желание се и изплакват и се добавят и те към купата.
Охладеното фиде с морковите се добавя в купата. Поръсва се малко черен пипер и се разбърква добре японска салата Харусаме.