Начин на приготвяне
Сложете кваса в купа заедно с брашното и водата и премесете до образуването на хомогенно и лепкаво тесто.
Оставете да отлежи за час и половина.
След това отново премесете с намазнени със зехтин ръце.
Оставете тестото да си почине за половин час. Отново премесете с намазнени ръце.
Повторете тази процедура три пъти.
След това сложете стреч фолио на купата, в която ще оставите тестото за пица да отлежи и го оставете на стайна температура за 5-6 часа.
През това време тестото трябва да е увеличило обема с 50%.
След това разточете на кръг, като вие определяте дебелината на пицата, а може и две.
Аз разточих тестото на една пица, защото детето ми обича по-дебели пици.
След това намазах с домашен айвар и поръсих с настърган кашкавал.
Можете да сложите плънка по ваше желание. Не е нужно да е постна като моята.
Изпечете пицата веднага, а може и да я замразите.
Печете тестото за пица с квас на 200 °C за 7-8 минути.
Приятен апетит!