Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото със зеленчуци и салвия

Ризото със зеленчуци и салвия

NatašaNataša
Чирак
4296
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Ризото със зеленчуци и салвия
Снимка: Nataša
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"За всички любители на ризотото - ризото със зеленчуци и салвия"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • праз лук - 2 стръка
  • краве масло - 50 г
  • бяло вино - 150 мл
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чери домати - 5 бр.
  • пармезан - 1/2 ч.ч., настърган
  • салвия - 8 листа
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината масло на средна степен на котлона и прибавете нарязания праз лук.

Прибавете ориза и го запържете за кратко. След това налейте виното и гответе, докато не се изпари цялата течност.

В друг тиган задушете за 5 минути зеленчуците за вкусното ризото, които могат да са по желание, аз прибавих тиквичка, чушка и чери домати.

Когато оризът е почти сготвен, прибавете зеленчуците и накрая остатъка от маслото, пармезана и салвията.

Посолете зеленчуковото ризото, сложете черен пипер на вкус и поръсете с прясна салвия.

Ризотото със зеленчуци и салвия се консумира в компанията на чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: