Телешки език с гъби пачи крак
Teleći jezik sa pečurkma lisičarkama
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки език с гъби пачи крак

Телешки език с гъби пачи крак

НикиНики
Мастър Шеф
6385k2k1k2
Телешки език с гъби пачи крак
Снимка: Ники
1 / 6
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции2
"Ние знаем как да приготвим най-вкусното телешко, а вие?"

Необходими Продукти

  • език - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 150 г пачи крак
  • заквасена сметана - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия език сваряваме в подсолена вода.

След това го обелваме и нарязваме на парчета или на филии.

Лука и морковите си запържваме в масло.

Добавяме предварително сварените гъби (може да използвате и печурки).

Добавяме заквасената сметана и от бульона, където сме варили езика толкава, колкото да покрие продуктите.

Оставяме да заври, овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме езика.

Покриваме с капак и оставяме за 20 минути на тих огън телешкия език с гъби пачи крак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: