Начин на приготвяне
Това е една от рецептите от старата книжка на майка ми с рецепти, която съживихме наскоро и често я има на неделната трапеза. Толкова е вкусен и отнема толкова малко време, дори е достатъчно само да се охлади за един час и е готов за сервиране.
Приготвя се чрез смесване на всички съставки /с изключение на лешниците/ с миксер. Отделете 2 супени лъжици от чашата с лешници и разбъркайте останалото в сместа на ръка. Можете също да използвате орехи вместо лешници.
Шоко сладкишът се пече в съд за печене с размери около 38х22 см, в предварително загрята фурна на 180 °C за 35 минути.
Проверете с клечка за зъби, преди да извадите сладкиша с лешници, а след това намажете с течния шоколад, който лесно ще се размаже поради топлината на сладкиша.
Поръсете бърз сладкиш с лешници и течен шоколад с две лъжици лешници, които предварително отделихте.