Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и осолете пилешките крилца.
В тенджера загрейте олиото и в него запържете от двете страни за около 15 минути пилешките крилца.
Извадете крилцата и в същата мазнина задушете лука, нарязан на дребно.
Добавете нарязаните на дребно зеле и домати.
Налейте 150 мл вода и гответе до омекване на зелето.
Поръсете с червен пипер, черен пипер, чубрица.
Сложете дафиновите лисчета и овкусете със сол.
Изсипете зелето в тавичка и подредете пилешките крилца отгоре.
Сложете тавичката в загрята фурна на 200°C и гответе пилешкото със зеле около 40 минути.
Така приготвени пилешки крилца с прясно зеле и лук си имат и вкусна гарнитура.