Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с прясно зеле и лук

Пилешки крилца с прясно зеле и лук

Пилешки крилца с прясно зеле и лук4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Порция пилешки крилца с прясно зеле, моля - да се яви веднага пред нас"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 12 бр.
  • зеле - 1.5 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.на зърна
  • дафинов лист - 3 лисчета
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и осолете пилешките крилца.

В тенджера загрейте олиото и в него запържете от двете страни за около 15 минути пилешките крилца.

Извадете крилцата и в същата мазнина задушете лука, нарязан на дребно.

Добавете нарязаните на дребно зеле и домати.

Налейте 150 мл вода и гответе до омекване на зелето.

Поръсете с червен пипер, черен пипер, чубрица.

Сложете дафиновите лисчета и овкусете със сол.

Изсипете зелето в тавичка и подредете пилешките крилца отгоре.

Сложете тавичката в загрята фурна на 200°C и гответе пилешкото със зеле около 40 минути.

Така приготвени пилешки крилца с прясно зеле и лук си имат и вкусна гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: