Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на спаначения пълнеж за вкусната спанакопита.
В голяма купа комбинирайте спанак, фета, сирене рикота, копър, сол, черен пипер и лук. Разбъркайте добре, докато спанакът се покрие напълно със сирената и всички съставки се смесят добре.
Опитайте и проверете за на вкус подправките. Добавете още сол и черен пипер, ако е необходимо.
Разбийте яйцето и го добавете към спаначената смес. Разбъркайте добре, докато се смесят добре съставките, и оставете настрана.
Леко поръсете работната си повърхност с универсално брашно. Разточете всеки лист бутертесто до правоъгълник 12 на 15. Поставете листа от бутертесто върху тава, застлана с хартия за печене.
Направете четен брой диагонални резки от всяка страна (приблизително 2 см една от друга) на правоъгълната кора.
Разделете спаначния пълнеж на 2 части.
Разстелете сместа от спанак и сирене в центъра на приготвеното бутертесто.
Сгънете диагоналните ленти тесто върху плънката, за да оформите соленото руло.
Притиснете краищата заедно, за да запечатате горната и долната част.
Намажете с яйцето и поръсете със сусам по желание. Охладете във фризера за 15 минути или в хладилника за 25 минути.
Печете бутер пая в централната решетка на фурната до надуване и златисто кафяво. Около 30-35 минути.
Оставете да се охлади напълно преди сервиране на соленото руло със спанак.
Сервирайте със сос Дзадзики.
Насладете се !
Съвети:
Замразен се съхранява във фризера до 3 седмици.
Когато сте готови за печене, намажете с яйца и печете до надуване и златист захар на спанакопита - руло с бутертесто.
Коментари