Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско роле със зеленчуци

Свинско роле със зеленчуци

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свинско роле със зеленчуци2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Свинско роле със зеленчуци - не само звучи вкусно, а и е"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • бекон - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • печурки - 100 г
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • магданоз - 5 стръка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • За соса
  • масло - 100 г
  • бульон - 200 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете месото, като правите надлъжни и напречни разрези. Върху него подредете нарязаните моркови и печурки, покрийте с резени бекон. Сложете стръковете лук в средата на месото. Поръсете с двата вида пипер, чубрица и сол.

Завийте месото като роле, направете малки прорези по неговата повърхност и пъхнете вътре парченца моркови. Поръсете го с чубрица, сол и двата вида пипер. Прибавете магданоза и завийте ролето в алуминиево фолио.

Прехвърлете го в тавичка, в която има 2 пръста студена вода и печете във фурна, предварително загрята на 220 градуса.

Разтопете маслото. Разбъркайте добавете брашното и бялото вино. Разбърквайте енергично и налейте бульона. Поръсете със сол и черен пипер.

Нарежете готовото роле, полейте всяка порция със соса и сервирайте с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: