Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ирландски хляб с картофи

Ирландски хляб с картофи

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598275
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ирландски хляб с картофи
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
08/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Насладете се на вкусен ирландски хляб с картофи"

Необходими Продукти

  • картофено пюре - 3/4 ч.ч., пикантно
  • картофи - 3/4 ч.ч. настъргани пресни
  • яйца - 1 бр.
  • белтък - 1 бр. яйчен
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • мляко - 3/4 ч.ч.
  • сусам - 1 с.л. препечен
  • брашно - 3 ч.ч. пшенично
  • пълнозърнесто брашно - 1/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 20 г
  • морска сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180°C.

Намажете с олио съда, в който ще печете хляба.

Смесете картофеното пюре с настърганите картофи, добавете яйцата и белтъците, олиото, млякото и разбъркайте, за да комбинирате всичко.

Отделно смесете двата вида брашно, бакпулвера и сусама. Смесете сухите и мокри съставки и ги изсипете върху набрашнената работна повърхност, омесете я леко на няколко движения и я сложете в намазнена съд.

Нарежете напречно с остър нож и печете ирландския хляб в предварително загрята фурна за около 45-55 минути, докато хубаво покафенее.

Извадете хляба с картофи от фурната и го оставете за 5 минути в съда за печене.

Трябва да се охлади ирландският хляб с картофи поне 1 час преди рязане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: