Кюфтета от тиквички и моркови

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 1 к.ч.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете ги и ги оставете около 30 минути, за да се отцедят от излишните сокове. Доизцедете ги на ръка и ги прехвърлете в подходящ дълбок съд.

Добавете ситно настърганите моркови, пресования чесън, наситнения магданоз, кашкавала, яйцето и подправките. Последно добавяме брашното и разбъркваме добре.

Сместа не бива да бъде много рядка. От получената смес оформяме малки кюфтенца, които изпържваме до златисто в силно сгорещено олио. Поднасяме с кисело мляко с чесън или друга гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Много обичам зеленчукови кюфтета,предпочитам ги пред месните :) Тази рецепта е страхотна,обичам тиквички и задължително ще я пробвам.Снимката е жестока.
21.01.2016 13:32
4