Крем супа от манголд

Крем супа от манголд
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Сервирайте с крутони и се насладете на блажен вкус и невероятно ухание!"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови 1 бр.
  • манголд - 400 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата манголд се измиват, почистват от дръжки и жилави жилки. Лукът и морковът се нарязват на дребно, слагат се в тенджера и задушават в няколко супени лъжици зехтин.

След като омекнат, се прибавят листата манголд. Зеленчуците се разбъркват, прибавя се червеният пипер и един настърган домат. След кратко готвене в тенджерата се налива вода и добавя сол на вкус.

Щом супата от зеленчуци заври, се прибавят нарязаните на парчета картофи. Когато картофите се сварят се налива готварската сметана, оставя се супата да поври още минута-две и се дръпва от котлона.

Изчаква се да изстине и се пасира до кремообразност.

Сервира се супата с маголд с крутони и лъжица сметана или гъсто кисело мляко. По желание се поръсва и с прясно смлян черен пипер.

Крем супа от манголд - полезна и много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: