Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Пастет от пилешки дробчета с коняк и мащерка

Пастет от пилешки дробчета с коняк и мащерка

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пастет от пилешки дробчета с коняк и мащерка
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Много вкусен домашен пилешки пастет, опитайте го"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г, измити и почистени от жили
  • лук - 1 голяма глава, нарязан на ситно
  • краве масло - 125 г
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязан
  • дафинов лист - 2 листа
  • коняк - 20 мл
  • мащерка
  • морска сол
  • бял пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и отделете половината количество за поливане на класическия пастет.

Останалото количество загрейте и в него задушете лука за 5 минути, прибавете чесъна и когато замирише, прибавете дробчетата и дафиновия лист.

Задушавайте всичко заедно не повече от 7-8 минути, подправете, прибавете коняка, след няколко минути свалете от котлона и оставете да се охлади.

Отстранете мазнината отгоре и пасирайте всичко в блендер до желаната текстура.

Прехвърлете пастета в подходящи купички, подравнете отгоре и залейте с разтопено масло.

Съхранявайте затворен пастета от пилешки дробчета с коняк и мащерка и в хладилник преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: