Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с бекон и картофи

Свински пържоли с бекон и картофи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свински пържоли с бекон и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • бекон - 150 г
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 4 бр. едри
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 40 г
  • червено вино - 1 к.ч.
  • олио
  • сол
  • За маринатата:
  • чубрица - 3 щипки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите и ги сложете в тавичка за печене. Посолете и сложете парченцата масло. Отгоре наредете лука, чесъна и бекона. Полейте с виното. Печете на 200 градуса около 20-тина минути.

В подходяща купичка смесете всички сухи подправки за маринатата. Натрийте пържолите и от двете страни, полейте ги с малко олио.

След като картофите се запекат леко, върху тях подредете пържолите. Запечете за още 30-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: