Двойно шоколадови трюфели

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
Двойно шоколадови трюфели1 / 2
16/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви15 мин.
Общо45 мин.
Порции25-30 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете черния шоколад и маслото в микровълнова за около 1 минута. След това разбърквайте, докато шоколадът напълно се разтопи. Добавете захарта и разбъркайте добре.

Внимателно прибавете яйцата. Добавете брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Замесете меко тесто. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника да престои най-много 24 часа.

Извадете вече втвърденото тесто и оформете топки с големината на орех. Ако искате го оваляйте в пудра захар и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене.

Сладките се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 10-тина минути. След като изстинат, сладките се заливат със струйка разтопен бял шоколад или се украсяват по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: