Двойно шоколадови трюфели

16/01/2014
Богдана
отБогданаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 502
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете черния шоколад и маслото в микровълнова за около 1 минута. След това разбърквайте, докато шоколадът напълно се разтопи. Добавете захарта и разбъркайте добре.

Внимателно прибавете яйцата. Добавете брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Замесете меко тесто. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника да престои най-много 24 часа.

Извадете вече втвърденото тесто и оформете топки с големината на орех. Ако искате го оваляйте в пудра захар и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене.

Сладките се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 10-тина минути. След като изстинат, сладките се заливат със струйка разтопен бял шоколад или се украсяват по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ангели
Ангели
20.02.2014 13:03
Яйцата не трябва ли първо да се разбият или направо? Малко невъзможна ми се стръва тази рецепта...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв