Пиле в тесто

IvankaIvanka
Новак
252422
Пиле в тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пиле - 1 кг
  • пилешки дреболии - 150 г
  • лук - 3 - 4 гл.
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • магданоз - 1/2 вр.
  • сол - на вкус
  • За тестото:
  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1/3 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме твърдо едното яйце и го нарязваме на кубчета. Нарязваме на дребно лукa и пилешките дреболии. Приготвяме смес от измития ориз, пилешките дреболии, лука, 4 с.л. масло, счуканите зърна черен пипер, свареното яйце, нарязания магданоз, 1/2 ч.ч. вода и сол на вкус.

Напълваме измитото и осолено пиле със сместа. Замесваме тесто от брашното, 1 яйце, содата, щипка сол и 1 ч.ч вода. Разточваме лист с дебелина 0.5 см, който намазваме с 2 с.л. масло.

Сгъваме го на четири (като покривка) и отново внимателно го разточваме. Намазваме листа с 1 с.л. масло. Отново го сгъваме, разточваме и за трети път го намазваме с 1 с.л. масло.

Увиваме с получения и намазан лист напълненото пиле, намазваме го навсякъде с останалото масло и третото разбито яйце. Поставяме в омазнена тавичка и печем в умерена фурна за 1 1/2 часа. Готовото пиле в тесто се нарязва и се поднася със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: