Пиле под тесто

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пиле под тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1.2 кг
  • лук - 1 глава
  • бульон - 4 ч.ч. пилешки
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 корен
  • картофи - 5 бр.
  • масло - 40 г
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
  • за тестото
  • брашно - 2.5 к.ч.
  • масло - 80 г
  • вода - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции. Загрейте маслото и запържете пилето и ситно нарязания лук. Когато месото се зачерви от всички страни, го залейте с бульона и го оставете да се задушава на тих огън за около 60 минути.

Добавете нарязаните на едро зеленчуци и задушавайте още 30 минути.

Сложете месото в центъра на подходяща дълбока тава. Подредете около него задушените картофи. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Бульонът от пилето се вари още, докато се редуцира наполовина и се оставя настрана.

Брашното се пресява със солта и се смесва с водата. Омесва се средно твърдо тесто, което се разточва на тънка кора, намазва се с масло и се сгъва като плик. Процедурата се повтаря три пъти, след което с полученото тесто се покриват пилето и зеленчуците.

Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до изпичане на тестото - около 25 минути. При понасяне се залива с бульон.

Ако не ви се меси, може да използвате готово тесто или бутертесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: