Начин на приготвяне
За да направите ароматното масло поставете манатарките в малка купа, покрийте с вряща вода и ги оставете да киснат в продължение на 5 до 10 минути.
Междувременно ситно нарежете чесъна и пачия крак на едри парчета и ги запържете заедно с мащерката за десетина минути до златисто.
Добавете манатарките и гответе още десетина минути. Готовата смес оставяме да се охлади, след което поръсваме с магданоз и омесваме с маслото.
Поставете брашното в купа, след което постепенно долейте 1.2 литра студена вода, като се разбърква непрекъснато, докато докато се получи еластично тесто.
Внимателно повдигнете и бутнете с пръсти или лъжица между пилешките гърди и кожата от двете страни на пилето, за да се създаде кухина, в която след това щедро намазваме с ароматното масло.
Разточете тестото на правоъгълник - около 30 сантиметра в диаметър и дебелина 1 сантиметър. Покрийте пилето изцяло, за да не могат да излизат соковете му.
Поставете в тава и печете пилето на 180 градуса около 2 часа. Охладете и премахнете тестото.
Сервира се със задушени зеленчуци и много студена бира.
Пилето в тесто с ароматно масло е готово.