Начин на приготвяне
Разтворете в леко затоплената вода маята и захарта. Разбъркайте и изчакайте да шупне.
Междувременно пресейте брашното със солта. Оформете кладенче в средата му и сипете вътре две лъжици олио, готовата мая и прясното мляко.
Постепенно замесете меко и гладко тесто. Покрийте го и го оставете да втаса около 40 минути. След това премесете за кратко и оставете да почине още 10-тина минути.
Пригответе си подправки, в които искате да оваляте хляба - риган, магданоз, куркума, червен пипер или каквито обичате.
Късайте от готовото тесто топчета с големина на орех. Сплескайте ги, а в средата на всяко едно сложете сирене. Затворете, за да оформите топче.
Потапяйте топчетата в разтопеното масло (което сте смесили с малко олио), след това овалвайте в различни подправки.
Намазнете форма за кекс и редете топчетата едно върху друго. Оставете готовия хляб да втаса за още час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете хляба до готовност.
Маймунският хляб със сирене и подправки е много сполучлив.
Коментари