Грузинска супа Харчо

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Грузинска супа Харчо
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
280 мин.
Порции
3
"Интересно предложение за грузинска супа Харчо - рецептата е ваша"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г от джолан
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 100 г
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • пикантина - 1 1/2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият джолан сваряваме, след това обезкостяваме месото.

Лука нарязваме на ситно и запържваме, добавяме нарязания морков, настърганите домати.

Оставяме да се готви за 15-20 минути.

Орехите запичаме на сух тиган, към края добавяме чесъна.

Към доматите добавяме нарязаните картофи, измития ориз, орехите, месото и сухите подправки.

Наливаме от бульона и оставяме супата Харчо да се готви на тих огън.

Поднасяме грузинска супа Харчо с поръсен пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Виолина Попова
За съжаление това не е грузинската супа харчо. Оригиналът е с говеждо месо и по-други подправки. В превод от грузински харчо значи говежда супа.
07.09.2024 18:12
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Привет! Какви точно подправки се слагат на супата Харчо, тъй като е писано Пикантина, но има много видове и не е ясно каква Пикантина ? Има такава специална за тази супа ли?
Благодаря.
04.06.2022 15:56