Начин на приготвяне
Разрязваме ананаса наполовина и издълбаваме вътрешността. Плодовата част нарязваме на малки кубчета.
Месото нарязваме на тънки лентички и го запържваме от всички страни в сгорещения зехтин, след което го прехвърляме в купа.
В тенджера изсипваме зехтина, в който се е пържило месото, и прибавяме нарязания ананас, микса от зеленчуци и нарязаните гъби.
След като зеленчуците омекнат, добавяме кетчупа и задушаваме за кратко.
В купичка смесваме соевия сос, сос Уорчестър, захарта и нишестето.
Наливаме сока от ананас и разбъркваме.
Прехвърляме месото към зеленчуците, заливаме със соса и разбъркваме.
Задушаваме пилето с ананас под капак за 15 минути.
Сервираме пилешкото с ананас и микс от зеленчуци, поръсено със ситно нарязан зелен лук.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа