Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пъпеш с парченца маслен карамел, мед и пармезан

Пъпеш с парченца маслен карамел, мед и пармезан

Пъпеш с парченца маслен карамел, мед и пармезан
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Ще се влюбите в тази комбинация от пъпеш, пармезан и мед и карамел"

Необходими Продукти

  • пъпеш - 1 бр.
  • мед - за поръсване
  • пармезан - за поръсване
  • за карамела
  • захар - 5 с.л.
  • краве масло - 10 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За карамела:

В напълно сух тефлонов съд стопяваме 5 с.л. захар. Добавяме 10 г краве масло, щипка сол и бъркаме непрекъснато.

Махаме от котлона, когато придобие карамелен цвят. Изсипваме го веднага върху хартия за печене и го разнасяме на тънък слой. Когато изстине, го натрошаваме на парченца.

Изрязваме горната част на пъпеш, махаме внимателно семките и с лъжица за плодове изрязваме топки (издълбаваме пъпеша).

Връщаме топките обратно, като ги редим внимателно една върху друга (пълним пъпеша). Поставяме от парченцата карамел.

Поръсваме със ситно настърган пармезан и мед. Поставяме коктейлни пръчици.

Сервираме пъпеша с парченца с маслен карамел, мед и пармезан върху лед.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по идея на Viktoriya Veleva

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: