Начин на приготвяне
За карамела:
В напълно сух тефлонов съд стопяваме 5 с.л. захар. Добавяме 10 г краве масло, щипка сол и бъркаме непрекъснато.
Махаме от котлона, когато придобие карамелен цвят. Изсипваме го веднага върху хартия за печене и го разнасяме на тънък слой. Когато изстине, го натрошаваме на парченца.
Изрязваме горната част на пъпеш, махаме внимателно семките и с лъжица за плодове изрязваме топки (издълбаваме пъпеша).
Връщаме топките обратно, като ги редим внимателно една върху друга (пълним пъпеша). Поставяме от парченцата карамел.
Поръсваме със ситно настърган пармезан и мед. Поставяме коктейлни пръчици.
Сервираме пъпеша с парченца с маслен карамел, мед и пармезан върху лед.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по идея на Viktoriya Veleva