Начин на приготвяне
В 400 мл топло прясно мляко разтваряме 20 г прясна мая. Добавяме 2 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбъркваме и оставяме да шупне.
В купа пресяваме 850-900 г брашно. Добавяме леко разбити 3 яйца, 1 с.л. олио, щипка сол и маята с млякото.
Замесваме меко тесто и оставяме да втаса за час.
Разточваме тестото в кръгла форма и изрязваме 16 триъгълника.
Намазваме с леко разтопено краве масло, слагаме локум в широката част и навиваме.
Пухкавите кифлички редим в тава с хартия за печене, оставяме да втасат отново.
Намазваме кифличките-дебеланки с локум с 2 разбити жълтъка с 1 с.л. прясно мляко.
Поръсваме с мокра захар и печем на 170 °C до готовност.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа