Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички-дебеланки с локум

Кифлички-дебеланки с локум

Кифлички-дебеланки с локум
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Толкова са пухкави и дебелички тези кифлички с локум, че просто не можем да им устоим"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • мая - 20 г прясна
  • захар - 2 с.л. + за поръсване
  • брашно - около 900 г + 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • локум
  • за намазване
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 400 мл топло прясно мляко разтваряме 20 г прясна мая. Добавяме 2 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбъркваме и оставяме да шупне.

В купа пресяваме 850-900 г брашно. Добавяме леко разбити 3 яйца, 1 с.л. олио, щипка сол и маята с млякото.

Замесваме меко тесто и оставяме да втаса за час.

Разточваме тестото в кръгла форма и изрязваме 16 триъгълника.

Намазваме с леко разтопено краве масло, слагаме локум в широката част и навиваме.

Пухкавите кифлички редим в тава с хартия за печене, оставяме да втасат отново.

Намазваме кифличките-дебеланки с локум с 2 разбити жълтъка с 1 с.л. прясно мляко.

Поръсваме с мокра захар и печем на 170 °C до готовност.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: