Начин на приготвяне
Сипва се в тавичка брашно, оформя се кладенче, в него сипваме суха мая, олио, меко масло, топло прясно мляко, сол, захар и яйцата. Разбърква се с вилица, загребва се от брашното и замесваме меко тесто.
Покрива се с кърпа за 30 минути да втаса.
Разделя се на две части, всяка се разточва на кора, нарязваме на 8 сектора.
Локумът се нарязва на парчета, върху всеки триъгълник поставяме парче локум и навиваме на кифли. Така се оформя и втората част от тестото.
Нареждат се в намаслена тава на разстояние, отгоре се намазват с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.
Стават меки и много вкусни.