Ирландски гулаш

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Ирландски гулаш4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
185 мин.
Порции
3
"Когато чуем ирландски гулаш на ума ни идва първо бира, тъмна"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г, нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 ситно нарязани скилидки
  • пушен бекон - 100 г, нарязан на кубчета
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • моркови - 1 - 2 бр., нарязани на едро
  • целина - 1 стрък, нарязан на едро
  • ирландска бира - 250 мл тъмна
  • пилешки бульон - 1.5 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 2 клонки
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете нарязаното на кубчета телешко, поръсете с черен пипер и запържете в загрята мазнина, докато почервенее от всички страни.

Прехвърлете в чиния и покрийте.

В същия съд долейте малко олио и запържете лука и чесъна за около 3 минути, прибавете бекона, когато почервенее сипете малко нишесте, разбъркайте, налейте бирата и върнете месото. Прибавете всички останали съставки, сипете бульона и вода колкото да покрие продуктите.

Когато заври, намалете температурата, похлупете и гответе два часа докато месото омекне.

Махнете капака, гответе още 30-40 минути докато течността се позипари, а месото почти трябва да се разпада.

Премахнете мазнината, която е изплувала отгоре, извадете дафиновия лист и мащерката и подправете гулаша на вкус.

Ирландския гулаш сервирайте с картофено пюре и салата от прясно зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: