Начин на приготвяне
Посолете нарязаното на кубчета телешко, поръсете с черен пипер и запържете в загрята мазнина, докато почервенее от всички страни.
Прехвърлете в чиния и покрийте.
В същия съд долейте малко олио и запържете лука и чесъна за около 3 минути, прибавете бекона, когато почервенее сипете малко нишесте, разбъркайте, налейте бирата и върнете месото. Прибавете всички останали съставки, сипете бульона и вода колкото да покрие продуктите.
Когато заври, намалете температурата, похлупете и гответе два часа докато месото омекне.
Махнете капака, гответе още 30-40 минути докато течността се позипари, а месото почти трябва да се разпада.
Премахнете мазнината, която е изплувала отгоре, извадете дафиновия лист и мащерката и подправете гулаша на вкус.
Ирландския гулаш сервирайте с картофено пюре и салата от прясно зеле.