Свинско по ирландски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Свинско по ирландски1 / 2
31/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да знаете, че това свинско ще ви вземе ума, и ще забравите за всички други рецепти със свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 броя свински пържоли
  • бекон - 8 резена пушен
  • кашкавал - 100 гр
  • картофи - 1 кг
  • бира - 500 мл светла
  • магданоз - 1 връзка
  • вегета - 2 с.л. или подправка от градински зеленчуци
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се овкусява със сол и черен пипер, след което се изпича на скара или грил. Картофите се обелват и нарязват на едри парчета.

Полейте картофите с олио, поръсете с подпавката от градиснки зеленчуци и добавете ситно нарязаният магданоз. Объркваме добре картофите и поставяме в дълбока тава.

Ястието се залива с 500 мл светла бира, а свинското се нарежда отгоре.

Върху месото се настъргва леко кашкавал, а отгоре слагаме резените бекон.

Сложете да се пече на 200 градуса за 45 минути.

Ястието се поднася с чаша бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: