Гулаш по ирландски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Гулаш по ирландски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6
"И тогава ирландците казали на унгарците - Елате да видите какво значи наистина вкусен гулаш с говеждо месо"

Необходими Продукти

  • за супата
  • говеждо месо - 300 г сварено
  • боб - 1 кутия (380 г)
  • бульон - 1 л говежди
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • за хлебчетата
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • олио
  • брашно - 1 ч.ч.
  • картофи - 2 бр. големи
  • сирене 2 - 3 с.л. настъргано
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна и моркова на тънки сламки. Доматите се обелват и нарязват на малки кубчета. Месото и картофите са нарязват на едри парчета.

Загряваме маслото и запържваме лука до златисто. Добавяме морковите и запържваме за още няколко минути. Последно се добавят чесъна и доматите и се запържва за още 3-4 чинути. Към ястието се добавят месото и подправките (без дафиновия лист) и се задушава около 5 минути до изпаряване на сока на добавите. Слагат се картофите, продуктите се разбъркват и се налива говеждия бульон.

Ястието се вари на тих огън до омекване на картофите, след което се добавя консервираният боб и дафиновия лист. Варим още 7-8 минути, сваляме ястието от огъня и вадим дафиновия лист от гулаша.

За приготвянето на картофените хлебчета трябва първо да сварим картофите в подсолена вода. Сварените картофи се разбиват в блендер заедно с маслото, яйцето, сиренето и подправките.

Добавя се брашното и се замества средно твърдо тесто. Тестото се разточвя, нарязва на правоъгълници или триъгълници и се изпържва в сгорещено олио. Поднасят се заедно с говеждата супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: