Начин на приготвяне
Нарежете лука, чесъна и моркова на тънки сламки. Доматите се обелват и нарязват на малки кубчета. Месото и картофите са нарязват на едри парчета.
Загряваме маслото и запържваме лука до златисто. Добавяме морковите и запържваме за още няколко минути. Последно се добавят чесъна и доматите и се запържва за още 3-4 чинути. Към ястието се добавят месото и подправките (без дафиновия лист) и се задушава около 5 минути до изпаряване на сока на добавите. Слагат се картофите, продуктите се разбъркват и се налива говеждия бульон.
Ястието се вари на тих огън до омекване на картофите, след което се добавя консервираният боб и дафиновия лист. Варим още 7-8 минути, сваляме ястието от огъня и вадим дафиновия лист от гулаша.
За приготвянето на картофените хлебчета трябва първо да сварим картофите в подсолена вода. Сварените картофи се разбиват в блендер заедно с маслото, яйцето, сиренето и подправките.
Добавя се брашното и се замества средно твърдо тесто. Тестото се разточвя, нарязва на правоъгълници или триъгълници и се изпържва в сгорещено олио. Поднасят се заедно с говеждата супа.