Начин на приготвяне
Разбийте маслото със захарта до побеляване в купа.
Добавете яйцата и лимоновия сок при непрекъснато бъркане.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера - смесете го със солта, лимоновата кора и ванилията.
Смесете двете смеси и добавете киселото мляко.
Готовата крайна смес изсипете върху хартия за печене във форма за кекс.
Печете сладкиша на 180 °C до готовност.
За сиропа смесете захарта и лимоновия сок и ги загрейте на тигана.
Залейте изстиналия десерт.
За глазурата разбъркайте лимоновия сок с пудрата захар - намажете сиропирания сладкиш с него и го оставете настрана за няколко часа.
Лимоновият кекс с бяла глазура е много вкусен.