Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Топла супа от свински опашки

Топла супа от свински опашки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Топла супа от свински опашки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
7
"Балсам за душата в студените зимни дни е тази супичка!"

Необходими Продукти

  • свински опашки - 500 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 4 стръка + няколко листа за поръсване
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 8 - 10 зрънца
  • прясно мляко - 1 л.
  • кисело мляко - 6 - 7 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • масло - около 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. с връх
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - и оцет за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинските опашки в обилно количество вода заедно с една глава лук - разполовена, стръковете магданоз, дафиновия лист, две лъжици олио, щипка сол и черния пипер.

Опашките са готови, когато са станали много крехки и с лекота се отделя кожичката.

За по-претенциозните кожата може да се махне, но ако е добре почистена и фина и не е от стари прасета, кожичката си е страхотна и е като на свинските крачета - мека и топяща се в устата .

Прецедете бульона, а опашките нарежете на парчета, шайби.

Върнете прецедения бульон в тенджерата и ако трябва налейте малко вода - ако ви се види малко като количество.

Разбийте жълтъците с киселото мляко, сол на вкус и брашното и към тази кашичка налейте прясното мляко.

Сипете млечната смес в супата, сложете нарязаните опашки и варете на слаб огън около 20 минути. Свинската супа трябва много леко да къкри, а не да ври буйно или да кипва.

Накрая загрейте маслото на слаб/умерен огън и когато започне да се пържи го дръпнете встрани от колона. Сложете червения пипер, разбъркайте и залейте супата, както правим при шкембе чорбата.

Количеството на мазнината е по избор, аз понякога слагам и повечко масълце.

Поднесете топлата супа от свински опашки, поръсена с прясно накълцан магданоз и сервиран отделно оцет със счукан чесън.

Балсам за душата в студените зимни дни е тази супичка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: