Начин на приготвяне
Започваме с патладжана. Измиваме го и нарязваме на шайби. Посоляваме, объркваме и го оставяме за 1 час да си пусне горчивия сок.
Измиваме доматите и ги настъргваме на ренде или смиламе. Изсипваме в по-дълбока тенджера и варим до сгъстяване. Отстраняваме от огъня и овкусяваме със солта, захарта и чесъна пресован.
Измиваме патладжана под течаща вода и подсушаваме с кърпам за да не ни пръска, като го пържим.
Загряваме олиото и изпържваме патладжана от двете страни до златисто.
Отцеждаме върху домакинска хартия.
Вземаме буркан и слагаме от патладжана. Заливаме с доматения сос и затваряме с капачки.
Готовите буркани вакумираме за 10 минути от момента на завирането на водата. Така приготвен пържения патладжан с доматен сос е предпочитан през студените зимни дни.
Доматите с патладжан в буркани са готови.