Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Валиде султан бюрек

Валиде султан бюрек

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Валиде султан бюрек
Снимка: Evgenia
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Оставете бюрека да изстине и тогава си го хапнете - разкошен"

Необходими Продукти

  • одрински кори - един пакет
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • лук - 5 глави
  • праз - един стрък
  • орехи - 180 г
  • масло - 70 г
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр
  • черен пипер
  • сол
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме стария лук на ренде, а праз лука го нарязваме на ситно с нож.

Разтопяваме маслото с 1 с. л. олио в тиган. Добавяме лука и праза. Оставяме да се задушат за 5 минути.

После добавяме орехите, черния пипер и солта. Разбъркваме за няколко минути и отсраняваме от котлона, като оставяме сместа да изстине.

Разбиваме яйцата, с прясното мляко и останалото олио. Смесваме с изстиналата смес от лук, масло и орехи, и разбъркваме всичко добре.

Взимаме тава, покриваме я с хартия за печене и редим кора-плънка, кора-плънка.

Последната кора намазваме с плънка и поръсваме със сусам. Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна, до готовност.

Изстинал бюрекът е по-вкусен. Да Ви е сладко.

Валиде султан бюрекът е чуден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: