Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Румънски царевичен кекс Малай

Румънски царевичен кекс Малай

Румънски царевичен кекс Малай
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Насладете се на румънския царевичен кекс, с който ви черпим виртуално днес"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 7 пълни с.л.
  • сирене - 100 грама
  • кисело мляко - 1 ч.чаша
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1 к.лъжичка
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 3 пълни с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разбийте яйцата с малко захар и сол. Прибавете към тях киселото мляко с угасената в него сода, двата вида брашно и олиото. Разбърквайте добре след всеки продукти.

В сместа натрошете сиренето.

Намазнете и набрашнете тава за печене. Сипете вътре сместа.

Сложете соления кекс да се пече в загрятата фурна. Необходими са му около 35 минути.

Румънският царевичен кекс Малай е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: