Начин на приготвяне
Запечете месото от всички страни в глинен гювеч със зехтин.
Прибавете нарязания лук, солта и черния пипер.
Добавете всички билки без магданоза и половината счукани скилидки чесън в гювеча.
Налейте водата и бялото вино и добавете боровинките.
Оставете ястието да заври и го печете след това около 60 минути.
Нарежете гъбите на ситно и ги запържете леко със зехтин и масло.
Извадете печеното свинско, обърнете го, полейте го със соса и добавете останалия чесън, гъбите, телешкия бульон и нарязания на ситно магданоз.
Върнете го във фурната за около 30 минути - намалете градусите на 180 °C.
Добавете около 1 с.л. царевично нишесте, за да сгъсти сосът.
Поднесете печените свински бонфиленца с билки и гъби веднага с чаша червено вино.