Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печени свински бонфиленца с билки и гъби

Печени свински бонфиленца с билки и гъби

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Печени свински бонфиленца с билки и гъби
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Изкуство в чиния - свински бонфиленца с гъби и билки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • гъби - 400 г
  • чесън - 1 глава
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • вода - 200 мл
  • телешки бульон - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • краве масло - 4 с.л.
  • лук шалот - 3 глави
  • черен пипер
  • сол
  • боровинки - 100 г
  • розмарин - 1 клонче
  • градински чай - няколко листа
  • мащерка - 1 клонче
  • магданоз - 1 клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете месото от всички страни в глинен гювеч със зехтин.

Прибавете нарязания лук, солта и черния пипер.

Добавете всички билки без магданоза и половината счукани скилидки чесън в гювеча.

Налейте водата и бялото вино и добавете боровинките.

Оставете ястието да заври и го печете след това около 60 минути.

Нарежете гъбите на ситно и ги запържете леко със зехтин и масло.

Извадете печеното свинско, обърнете го, полейте го със соса и добавете останалия чесън, гъбите, телешкия бульон и нарязания на ситно магданоз.

Върнете го във фурната за около 30 минути - намалете градусите на 180 °C.

Добавете около 1 с.л. царевично нишесте, за да сгъсти сосът.

Поднесете печените свински бонфиленца с билки и гъби веднага с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: