Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински бонфиленца в сос от сини боровинки

Свински бонфиленца в сос от сини боровинки

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Свински бонфиленца в сос от сини боровинки1 / 2
25/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Филе с боровинков сос? Точно така и направо ще се влюбите в съчетанието"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 500 гр.
  • сладко от боровинки - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бял пипер - 1 щипка смлян
  • мед - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме сладкото, соевия сос, меда, черния пипер, белия пипер, 1 с.л. зехтин, солта и индийското орехче. Разбиваме хубаво. Оставяме сместа в хладилник за около 30-40 минути.

Нарязваме бонфилето на филийки с дебелина 1 пръст. В тенджера с кипяща вода пускаме бонфилетата, добавяме дафиновия лист и варим около 5-6 минути. Отцеждаме за малко.

Загряваме останалия зехтин в тиган и в него изпържваме филетата за около 5-6 минути, до зачервяване.

Намаляваме котлона и добавяме приготвения и отлежал боровинков сос. Задушаваме 2-3 минути при непрекъснато разбъркване и сваляме от котлона. Поднасяме с картофено пюре или печени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: