Начин на приготвяне
В купа смесваме сладкото, соевия сос, меда, черния пипер, белия пипер, 1 с.л. зехтин, солта и индийското орехче. Разбиваме хубаво. Оставяме сместа в хладилник за около 30-40 минути.
Нарязваме бонфилето на филийки с дебелина 1 пръст. В тенджера с кипяща вода пускаме бонфилетата, добавяме дафиновия лист и варим около 5-6 минути. Отцеждаме за малко.
Загряваме останалия зехтин в тиган и в него изпържваме филетата за около 5-6 минути, до зачервяване.
Намаляваме котлона и добавяме приготвения и отлежал боровинков сос. Задушаваме 2-3 минути при непрекъснато разбъркване и сваляме от котлона. Поднасяме с картофено пюре или печени картофи.