Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена риба с чеснова каша

Пържена риба с чеснова каша

IvankaIvanka
Новак
252422
Пържена риба с чеснова каша2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг.
  • брашно - 12 с.л.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • орехи - 15 бр.
  • чесън - 5 - 10 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме половината от мазнината и в нея изпържваме изчистената и осолена риба.

Запичаме брашното до златист цвят.

В останалата ни мазнина го запържваме леко, като с непрекъснато бъркане разреждаме с предварително затоплена вода.

Готовата каша отстраняваме от огъня.

Прибавяме счуканите орехи и чесън, оцет и сол.

Рибата поднасяме полята с пикантната каша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: