Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани филенца от пангасиус

Панирани филенца от пангасиус

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Панирани филенца от пангасиус
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"За още по-добър вкус комбинирайте панираната рибка с печени или пържени картофки"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 кг (замразени филета)
  • сол
  • черен пипер
  • панировка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • корнфлейкс - 200 грама (натурален)
  • олио
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете рибните филета.

Овкусете омекналата риба пангасиус със сол и черен пипер. Нарежете на парчета с желаната големина и ги оставете натрана.

Пригответе си три дълбоки чинии. В първата разбийте много добре яйцата, във втората сипете брашното, а в третата - натрошете корнфлейкса.

Загрейте тиган с достатъчно количество олио.

Потапяйте рибата първо в брашно, след това в яйце и накрая в корнфлейкса.

Изпържете панираната риба до хубав златист цвят и от двете страни.

Панираните филенца от пангасиус са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: