Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Ароматен пангасиус с панировка

Ароматен пангасиус с панировка

MarianeMariane
Джедай
5611k
Ароматен пангасиус с панировка1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"На какво ухае този пангасиус, мислите си вие - на още бира, усмихваме се ние"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг пангасиус
  • лимони - 1 бр.
  • копър
  • джинджифил
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • бира - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се нарязва на порционни парчета и се маринова за около 1-2 часа в смес от лимонов сок, настърган корен от джинджифил и пресен копър.

След това се отцежда добре, потапя се в кашата, получена при разбиването на яйцата, брашното, солта и бирата, и се пържи на маслена баня до готовност.

Поднася се с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: