Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пангасиус в доматен сос

Пангасиус в доматен сос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
25/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Риба с доматен сос - заложете на класиката и на изпитаните рецепти"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 кг рибно филе
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • домати - 800 г от консерва, белени
  • зехтин - 60 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бял пипер
  • индийско орехче
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване на рибата
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето пангасиус нарежете на едро и го овкусете с малко от всички подправки.

За доматения сос запържете скълцания лук и чесън и добавете доматите от консерва. Оставете да къкрят, докато се разварят добре, като по желание може да добавите 1 дафинов лист.

Загрейте отделно още малко мазнина и запържете оваляните в малко брашно или галета парчета пангасиус.

Готовите се слагат в тава и се поливат с овкусения с подправките доматен сос. Ястието се пече до готовност в загряна на 190 градуса фурна.

Поднася се леко охладено със свежи резени домат за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
41
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Влади
Влади
Довечера ще го пробвам и ще бъде страхотно с бяло винце.
28.10.2014 13:42
ххх
ххх
добре е
27.06.2013 16:39
Яна
Яна
А защо тогава се продава в магазините? Може би се развъжда и на други места.
27.06.2013 13:46
мърльо
мърльо
пангасиуса е забранен за внос в еврозоната ,отглежда се в плаващи ферми в делтата на
р.Меконг най замърсената река в света ,пак там са потопени всички неизползвани боино отровни веще
тва неизползвани в виетнамската война
27.06.2013 12:29
1