Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пикантен пангасиус с доматена панировка

Пикантен пангасиус с доматена панировка

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пикантен пангасиус с доматена панировка1 / 2
27/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Заложете на цветовете, на вкуса и на визията - доверете се на тази страхотна рецепта"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг пангасиус
  • домати - 5 с.л. доматено пюре
  • яйца - 1 бр. белтък
  • зехтин - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • бял пипер
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, измийте я и я нарежете на порционни парчета. Овкусете със сол и остава за 30 минути в хладилник.

Междувременно разбийте белтъка и го смесете с доматеното пюрe, брашното, зехтина и малко вода, за да постигнете нужната гъстота.

Оваляйте парчетата риба, подредете ги върху хартия за печене и печете около 30 минути на скара, загрята на 190 градуса, като от време на време ги обръщате.

Докато са топли, поръсете с чесън на прах. Поднесете ястието с картофена салата или друга гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Хубав начин за приготвяне на рибно филе. Аз сложих счукан чесън в панировката както и малко суха мащерка. Добре се получи.
31.08.2016 13:25