Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото със синьо сирене и круши

Ризото със синьо сирене и круши

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Ризото със синьо сирене и круши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, на ситно
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г)
  • ориз - 2 ч.ч. (400 г)
  • круши - 2 бр., узрели, но твърди, нарязани на ситно
  • бренди - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • бульон - 2 ч.ч. (500 мл) зеленчуков
  • синьо сирене - 200 г
  • орехи - 4 - 6 ядки за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в 6 с.л. от маслото в голям тиган, около 5 мин. или докато омекне.

Добавя се оризът и крушите и се пържат още 2 мин. Добавя се брендито и се изчаква да се изпари, след което се добавя и зеленчуковият бульон и се държи на огъня около 10 мин.

Когато течността започва да намалява, се добавя още от бульона. Добавете синьото сирене и дръжте на огъня докато оризът омекне. Добавете и останалото масло и украсете с орехите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: