Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от гъби с праз

Пастет от гъби с праз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пастет от гъби с праз
Снимка: Мария Божилова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Вегетарианският пастет от гъби с праз е идеален за намазване върху хрупкави брускети или препечени филийки"

Необходими Продукти

  • печурки - 1000 г гъби
  • сушени манатарки - 30 г
  • праз - 2 бр.
  • масло - 80 г
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер - Микс
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се слагат в малко купа и се заливат с 200 мл гореща вода.

Оставят се да се накиснат 30 мин.

Празът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Запържва се в половината масло за 10 мин.

Гъбите печурки се почистват от пънчетата, измиват и се нарязват на ситно.

След като празът се запържи, се прибавят гъбите и се разбърква много добре.

Пърженето продължава, докато течността от гъбите се изпари.

Манатарките се отцеждат от водата и се нарязват на ситно.

Към гъбите печурки, след като са се запържили, се прибавят манатарките, виното, сушената мащерка и водата, в която са се киснали манатарките.

Разбърква се много добре и се готви до изпаряване на течността.

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади гъбеният пастет.

Сместа се пасира с пасатор, след което се прибавя другата половина от маслото, сол и черен пипер.

Оставя се да се охлади в хладилник вегетарианският пастет, след което се консумира.

Пастет от гъби с праз е идеален за мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: