Кекс с шамфъстък

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Кекс с шамфъстък1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шамфъстък - 1 1/2 чаши (225 г)
  • захар - 1 чаша (20 г)
  • яйца - 3 бр, разделени на жълтъци и белтъци
  • лимонова кора - 2 с.л.
  • царевично брашно - 1/3 (50 г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л., бикарбонат
  • сол - 1/4 ч.л.
  • сметана - 200 мл течна, за покриване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Намазва се с маслото формата за печене. Във вряща вода се добавят шамфъстъците около 30 сек., след което се изцеждат.

Изсушават се, след това внимателно се обелват вътрешните им ципи. Шамфъстъците и захарта се блендират. Прехвърлят се в голяма купа и се размесват с жълтъците, лимонената кора, бакпулвера, царевичното брашно, содата бикарбонат и солта.

Разбиват се и белтъците с миксер на високи обороти. С дървена лъжица внимателно се размесва тестото и се прехвърля в приготвената вече тава за печене. Печете 25-30 мин. и оставете да изстине напълно. Намажете го с разбита сметана и поръсете с натрошен шамфъстък за декорация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: